НОВИНИ


Інформування населення щодо нових обмежень, які набувають чинності з 21 жовтня 2021 року, у зв’язку зі зростанням в Україні кількості випадків захворювань на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 та низькими темпами вакцинації населення.


ДП "ДержавтотрансНДІпроект" на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2021 року № 1066 "Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236" , а також окремого доручення Міністра інфраструктури від 19.10.2021 року № 327/01-1/11-21 інформує замовників інституту щодо нових обмежень, які набувають чинності з 21 жовтня 2021 року, у зв’язку зі зростанням в Україні кількості випадків захворювань на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, та низькими темпами вакцинації населення.

Як користуватися міжобласним пасажирським транспортом без обмежень?

Зважаючи на підвищення рівня захворюваності на COVID-19, із 21 жовтня 2021 року Уряд впроваджує обмеження у регіонах, де встановлено “жовтий” або “червоний” рівень епіднебезпеки.

Нові правила розповсюджуються лише на автобусні, залізничні та авіаційні перевезення міжобласного сполучення. Заходи не стосуються внутрішнього міського громадського транспорту.


Усім пасажирам, а також водіям або членам екіпажу літака, необхідно мати із собою один із документів:

- паперовий або електронний міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат, що підтверджує повну або часткову (1 доза) вакцинацію від COVID-19;

- документ про отримання однієї дози вакцини – форма 063-О;

- документ, що підтверджує одужання особи від COVID-19 (сертифікат у розробці);

- негативний результат ПЛР або експрес-тест на COVID-19, проведений не більше як за 72 години до поїздки.


Відповідальність за відсутність цих документів у пасажирів, водіїв або членів екіпажу літака несуть перевізники.

Продемонструвати COVID-сертифікат про вакцинацію можна за допомогою додатку «Дія».

Нагадаємо, що вакцинація ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя. Усі охочі можуть вакцинуватись у найближчому пункті щеплень чи центрі масової вакцинації. Щеплення є добровільними та безоплатними. Детальніша інформація на vaccination.covid19.gov.ua




На головну сторінку


Оновлено 20.10.2021 Маковій Володимир